MAXXIS POWER WEEKEND

Με την συνεργασία της FordMotorΕλλάς

Σέρρες 26-28/10/2018 

H MAXXIS διοργάνωσε για πρώτη φορά ένα πολύ μεγάλο event παρουσίασης ελαστικών, προσκαλώντας τους δημοσιογράφους του ειδικού τύπου και τους ντίλερ της από την Ελλάδα και την Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η απόλυτη σιγουριά της εταιρείας για την νέα γενιά προϊόντων της, ήταν ο κύριος λόγος που το eventπεριελάμβανε δοκιμή των ελαστικών σε πραγματικά οριακές συνθήκες από οχήματα με υψηλές δυνατότητες και απαιτήσεις. Δεν ήταν λοιπόν καθόλου τυχαία επιλογή η συνεργασία της MAXXIS INTERNATIONAL HELLAS με την Ford Motor Ελλάς για το συγκεκριμένο event, αφού η FORDδιαθέτει αυτή τη στιγμή μία πλήρη γκάμα αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων,  που μάλιστα αποτελούν σημείο αναφοράς για την κάθε κατηγορία. Όχι πανάκριβα αυτοκίνητα που αφορούν ένα περιορισμένο κοινό, αλλά αυτοκίνητα που μπορεί να αποκτήσει ο σχεδόν καθένας. Παρόντες στην εκδήλωση και με ουσιαστική συνεισφορά ήταν ο πρόεδρος της FordMotorΕλλάς κος Νοταράς και ο κος Χατζής  από την Βροχίδης – Χατζής που είναι επίσημος αντιπρόσωπος της FORDστην Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση ήταν χωρισμένη σε πέντε βασικές ενότητες:

1. Παρουσίαση της εταιρείας και τεχνική ανάλυση του νέου VS5 από τον διευθυντή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Έρευνας και Εξέλιξης που βρίσκεται στην Ολλανδία, RudyVersteeg. Τα βασικά στοιχεία που συνεισφέρουν στα κορυφαία χαρακτηριστικά του νέου ελαστικού είναι τέσσερα:

α) Η καλύτερη μοριακή διασπορά του πυριτίου στην σύνθεση του νέου πέλματος έχει ως αποτέλεσμα το βελτιωμένο κράτημα και την καλύτερη απαγωγή θερμότητας.

β) Η προσθήκη Kevlar (Aramid) στην σύσταση του σκελετού βελτίωσε την αντοχή μειώνοντας αισθητά το βάρος του ελαστικού. Έτσι μειώθηκε η αντίσταση κύλισης  και απέκτησε καλύτερη απόδοση χειρισμού (κατευθυντικότητα).

γ) Η νέα 3D χάραξη του πέλματος μειώνει την απόσταση φρεναρίσματος σε βρεγμένο δρόμο και την παραμόρφωση του πέλματος στο φρενάρισμα ενώ οι  ασύμμετρες κεντρικές αυλακώσεις 3+1 εξασφαλίζουν μεγαλύτερη και ταχύτερη αποβολή νερού.

δ) Η βελτιωμένη  κατασκευή του πλευρικού τοιχώματος προσφέρει αυξημένη. αντοχή χωρίς να επηρεάζεται η άνεση στην οδήγηση

 Μεγάλη σημασία έχει δοθεί επίσης στην μείωση κατανάλωσης καυσίμου.

2.Δοκιμή των ελαστικών VS5  στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών.

Για την δοκιμή  χρησιμοποιήθηκαν τα “αιχμηρά” FordFiestaST2 και ST3, τα νέα FordFocusSTLineκαι Businessκαι η συναρπαστική FordMustang 2.3 EcoBoost. Τα 5 διαθέσιμα αυτοκίνητα απέδειξαν ότι το κράτημα του νέου ελαστικού είναι κορυφαίο ενισχύοντας τον σπορ χαρακτήρα των αυτοκινήτων, παράλληλα όμως παρέχει την απαιτούμενη άνεση,  χάρη στη βελτιωμένη απόσβεση ανωμαλιών του δρόμου και τον εξαιρετικά χαμηλό θόρυβο κύλισης.

Το χαρακτηριστικό που εντυπωσίασε περισσότερο όσους έζησαν από κοντά την δοκιμή ήταν η απρόσμενα μεγάλη αντοχή των ελαστικών μετά από αμέτρητους γύρους στην πίστα. Ο σπάνιος συνδυασμός επιδόσεων και διάρκειας ζωής τοποθετεί το νέο VS5 στην κορυφή. Αντίστοιχα κορυφαία όμως αποδείχθηκε η αξιοπιστία των FORDμετά από 6 ώρες συνεχόμενης πίεσης μέσα στην πίστα. Οδηγήθηκαν πολύ γρήγορα από τους βαθιά γνώστες και πολύ σκληρά από τους λιγότερο ειδικούς. Μια μόνο προσωρινή υπερθέρμανση φρένων σε ένα από τα αυτοκίνητα, ήταν απλά αμελητέο ως πρόβλημα.

3. AdventureTourμε έξι FordRanger για να δοκιμαστούν τα νέα OffRoad ελαστικά της Maxxis σε πραγματικές συνθήκες. Μία αξέχαστη εκδρομή γνωριμίας με τις φυσικές ομορφιές του νομού Σερρών, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν τα νέα FordRanger με ελαστικά Maxxis  AT980 & MT764 και σύγκριση με το πιο lightΑΤ 771 και ελαστικό άλλης εταιρείας. Αυτή η ενότητα αφορούσε μόνο ντίλερ της MAXXISαφού το σφιχτό πρόγραμμα δεν άφηνε περιθώρια στους δημοσιογράφους να συμμετέχουν.

4. OffroadExtremeTest.  Στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα Motocrossτου Αυτοκινητοδρομίου Σερρών οι δημοσιογράφοι και  επιλεγμένοι πελάτες της εταιρείας είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα πραγματικά όρια των ελαστικών σε πολύ σκληρές συνθήκες και να συγκρίνουν την απόδοση τους. Φυσικά τα FordRangerαποδείχθηκαν ιδανικά για να τονίσουν την χρησιμότητα ενός καλού εκτός δρόμου ελαστικού και την διαφορά που κάνει το κατάλληλο λάστιχο για κάθε χρήση.

5.Ένα άκρως θεαματικό STUNT SHOW από τους επαγγελματίες του είδους SXS. Ο απίστευτος Cocos και ο τολμηρός συνεργάτης του Loco εντυπωσίασαν οδηγώντας με ακροβατικό τρόπο τα οχήματα τους που φορούσαν φυσικά λάστιχα MAXXIS. Όσοι είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν  τα showτου Σαββάτου και της Κυριακής, αν μη τι άλλο δεν έχουν καμία αμφιβολία για την αντοχή των MAXXIS!

BONUS  Οι συμμετέχοντες στο 1ο MAXXISPOWERWEEKEND είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα δοκιμαστικά και τους αγώνες  για το Ενιαίο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Αυτοκινήτων που φιλοξενήθηκε παράλληλα στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών.

Η εκδήλωση ήταν πολυσύνθετη  και με συγκεκριμένους στόχους. Η MAXXIS έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στην νέα γενιά προϊόντων της, ένιωσε πως ο καλύτερος τρόπος για να το αποδείξει, ήταν να δώσει την ευκαιρία να τα δοκιμάσουν  στην πράξη οι ειδικοί του χώρου. Πρώτα οι δημοσιογράφοι του ειδικού τύπου γιατί αυτοί δοκιμάζουν καθημερινά πάρα πολλά αυτοκίνητα με κάθε είδους ελαστικά, οπότε έχουν την ικανότητα  να τα αξιολογήσουν.  Και βέβαια οι άνθρωποι που πουλάνε λάστιχα, γιατί έχουν καταλάβει ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στα ελαστικά από σοβαρούς κατασκευαστές και τις πολύ φθηνότερες λύσεις.

 Η Maxxis δεν είναι ένας από τους πολλούς ασιάτες κατασκευαστές που απλά αντιγράφουν την χάραξη των πελμάτων για να μοιάζουν με τα επώνυμα, χρησιμοποιώντας ξεπερασμένες τεχνολογίες και φθηνά υλικά για να προσφέρουν λάστιχα χαμηλού κόστους.

Η μάρκα έχει πίσω της μια ιστορία μισού αιώνα. Ξεκίνησε το 1967 από την Taiwanκαι σήμερα διαθέτει 5 κέντρα έρευνας και εξέλιξης στην Ασία, την Ευρώπη και την Αμερική. Με 30000 εργαζόμενους και τζίρο που αγγίζει τα 4δις δολάρια ανά έτος, κατασκευάζει ελαστικά για κάθε είδους όχημα εκτός από αεροπλάνα! Όχι μόνο εξελίσσει και κατασκευάζει ποιοτικά λάστιχα χρησιμοποιώντας εξελιγμένα υλικά και νέες τεχνολογίες, αλλά προσαρμόζει τα προϊόντα της στις ανάγκες της κάθε ηπείρου όπου διαθέτει κέντρο έρευνας και εξέλιξης.

 Το VS5 είναι το αποτέλεσμα της εμπειρίας, της τεχνογνωσίας και των τεράστιων επενδύσεων που έχει κάνει μέχρι σήμερα η Maxxis.  Ο γερμανικός ανεξάρτητος οργανισμός πιστοποίησης και αξιολόγησης TUVέκανε μετρήσεις σύγκρισης του MaxxisVS5 με δύο αντίστοιχου τύπου ελαστικά επώνυμων κατασκευαστών. Οι μετρήσεις τοποθέτησαν το VS5 στην πρώτη θέση της κατάταξης κυρίως λόγω της συμπεριφοράς του στον βρεγμένο δρόμο και το φρενάρισμα.  

Το MaxxisPowerWeekendήταν ένας καλός τρόπος να συστηθεί σωστά η μάρκα στην ελληνική αγορά. Κυρίως γιατί δεν ήταν ένα eventδημοσίων σχέσεων, αλλά ένα eventουσιαστικής ενημέρωσης με αποδείξεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *